Hanoi
Lekker hoor, op zaterdagochtend om 03:30 je bed uit komen om er zeker van te zijn je vlucht naar vietnam niet te missen, en er vervolgens direct achter te komen dat je op de eerste dag van je vakantie al je pin pas bent kwijt geraakt. Oeps

Gelukkig was het voor mij (Jeroen) niet nodig om mijn pin pas daadwerkelijk bij te hebben, maar desondanks was het makkelijk geweest voor als we in plaatsen waren gekomen waar Meastro wel gewoon gebruikt kon worden.
Uiteindelijk zijn we om 06:45 gaan vliegen om uiteindelijk om 08:40 op Hanoi Airport aan te komen, 37km buiten de echte stad. Natuurlijk word je direct belaagd door de lokale Maffia die ons helaas tevens te grazen had genomen door ons op de verkeerde plek af te zetten, en ons in een of ander veel te duur hotel wou stoppen. Het hotel hebben we gelaten voor wat het was, maar vervolgens hadden we wel absoluut geen idee meer waar we waren en hoe we wel bij ons hotel aan zouden kunnen komen

Het eerste wat onmiddelijk opvalt aan Vietnam zijn de vele mensen die rare puntige hoedjes dragen, precies zoals je gewend zou zijn uit de film. Het beeld wat ikechter zelf voor ogen had met de vele houten hutjes en armoede bleek echter heel erg mee te vallen, Hanoi is tot dusver een typische stad. Het verkeer is een ramp, waar al eerder voor gewaarschuwd was bleek werkelijkheid; Het stikt hier van de bromfietsertjes en verkeersregels gelden volgens het recht van de sterkste. Het is een enorme chaos waar de lokale bevolking uitstekend mee omgaat, maar zelf ben je blij als je op het moment dat je groen hebt gewoon fatsoenlijk kunt oversteken zonder omver gereden te worden

Vandaag gaan we verder de stad bekijken alvorens morgenvroeg de lokale bus te pakken richting Mai Chau. Het plan is om de komende 2 weken het noorden van Vietnam te gaan verkennen, hierbij een wat minder populaire touristen route te volgen en een aantal kleine dorpjes aan te doen.Vervolgens willen we een trein terug pakken richting Hanoi, om weer direct door te vliegen naar het zuiden van Vietnam en hier nog 1 week aan het strand etc te vertoeven. Het midden moeten we dus helaas wegens tijdgebrek skippen, dit ook omdat we gewoon een aantal kleine dorpjes willen bekijken die nog niet overspoeld zijn door toeristen.
Foto's uploaden is helaas wederom een nachtmerrie, dat houden we tegoed voor de volgende keer

Hoi Jeroen
Klinkt wel super avontuurlijk. Even een practische vraag, heb je je pinpas laten blokkeren?
kus mama
Ik heb uiteraard meteen mijn pin pas laten blokkeren. Verder zijn we natuurlijk in Hanoi niet in Han Choi ;)
De kleine dorpjes lijken mij ook het leukst om te zien, beetje de lokale bevoking leren kennen enzo :) en misschien komen jullie wel in de bus te zitten tussen de kippen! ik ben in ieder geval benieuwd naar de foto's. Hebben jullie trouwens nog veel last van de regen of valt dat wel mee?
Xxx linet
We zitten midden in het regenseizoen dus er vallen inderdaad wel een paar buien zo af en toe (Lees gemiddeld 1-2 hevige buien per dag). We zitten nu constant in lokale bussen, maar kippen hebben we nog niet gezien. Vannacht hebben we echter in een "tribe house" geslapen, waar iemand wel gewoon een kip ving om vervolgens voor onze neus te slachten :)