jeroenenarjan.reismee.nl

Lai Chau

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we aangekomen in Lai Chau, na een helse trip van 8 uur achter de rug te hebben gehad. Hierbij zaten we 8 uur lang in een piepkleine bus, die helemaal volgepropt was met locals, waarbij iedereen uiteindelijk bij elkaar op schoot zaten. Tevens was de bovenkant van de bus volgeladen, en waren er zelfs kippen op het dak terug te vinden. Wat opvalt is dat de mensen hier een stuk vriendelijker zijn en ontzettend hun best doen om je te proberen te begrijpen, we hebben de afgelopen dagen veel gesprekken gevoerd met locals en gisteren in Dien Bien Phu zelfs een klein feestje met een aantal locals gebouwd. Dit bleek uiteindelijk niet bevordelijk te zijn voor het begin van de busreis. Grappig hierbij was wel dat met name de locals een zwakke maag bleken te hebben, menig zakje werd te voor schijn gehaald.

Tongue out

Vanuit Son La zijn hebben we een 5 uur durende busstrip gehad naar Dien Bien Phu, waar we vervolgens een dag extra gebleven zijn. Hier hebben we met name Dien Bien Phu zelf bekeken waar hevig gevochten was met de Fransen. Het hoogtepunt hierbij was vooral een zogenoemde 'A1' Hill, waar hevige gevechten plaatsvonden en uiteindelijk 25000 Viet Minh en 13000 Franse soldaten gesneuveld/gevangen genomenwaren. Hier hebben we door kleine loopgraven gelopen en door ondergrondse bunkers gelopen, waarbij we onze fotocamera en een klein aanstekertje moesten gebruiken om iets te kunnen zien

Laughing

Lai Chau gaan we nu gebruiken als tussenstop, morgen is het plan om weer vroeg in de bus te zitten en door te gaan naar de plaats Sapa, waar we een aantal dagen willen doorbrengen. Uiteraard zal iedereen hiervan op de hoogte gehouden worden

Wink